Hammarby sparkar Tony Gustavsson-Thom Ålund tar över


Bilden: Hammarbys tränare Tony Gustavsson får sparken och ersätts av Thom Åhlund, uppger klubben på sin hemsida i dag.


Hammarby sprakar tränaren Tony Gustavsson med omedelbar verkan. Thom Åhlund tar över ansvaret för det allsvenska fotbollslaget.
Hammarby ligger på kvalplats i Allsvenskan och nu blir det en ny röst som ska leda a-laget i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Debuten sker mot Örebro hemma på Söderstadion den 13 september kl.17.00.

Thom Åhlund arbetar i dagsläget som sportchef för ungdomsverksamheten i Hammarby IF Fotbollförening. Ett jobb han trivs med och som han tänker återgå till efter säsongen.
- Det är klart att jag tror på det, säger Thom Åhlund. Vi har många bra fotbollsspelare och vi har material för att klara oss kvar. Det finns stora möjligheter, men alla måste göra sitt yttersta för att klara upp situationen. Det gäller mig och ledarna, spelarna och alla andra i klubben. Vi måste jobba stenhårt.
- Det här är en punktinsats i två månader för jag trivs utmärkt med jobbet i föreningen och vill tillbaka dit sen. Jag har ju en fördel nu eftersom jag känner till organisationen och spelarmaterialet.


- Serietabellen ljuger inte, säger Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll AB. Hammarby löper en allvarlig risk att förlora sin plats i allsvenskan och det är styrelsens uppgift att göra vad man kan för att hindra en sådan utveckling.

- Thom Åhlunds uppdrag är både svårt och tydligt. Han skall se till att Hammarby spelar i Allsvenskan nästa år. Styrelsens och den verkställande ledningens jobb blir att, trots de ekonomiska problemen, lägga en ny grund för lagets arbete i nästa års allsvenska


- Så här långt in på säsongen är styrelsens handlingsmöjligheter begränsade, men en ny ledning kan ge laget ny energi och ge alla som älskar Hammarby nytt hopp, samtidigt som vi naturligtvis är tacksamma för Tony Gustavssons hängivna arbete under en besvärlig tid i Hammarbys historia,avslutar Thorsell på Hammarbys hemsida i dag.


Källa:www.hammarbyfotboll.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback