Kalmar nya serieledare efter klar seger mot Elfsborg

Bilden: Kalmar-glädje efter det att Rasmus Elm gav sitt Kalmar ledningen med 2-1 genom att med vänsterfoten pricka båda stolparna innan bollen studsade in i mål.Kalmar förlängde på söndagen sin förlustfria svit till åtta raka matcher när de besegrade Elfsborg med 3-1 (1-1). De tog därmed också över den allsvenska serieledningen.

Kalmar FF-IF Elfsborg 3-1 (1-1)

1-0 David Elm (35), 1-1 Helgi Danielsson (38), 2-1 Rasmus Elm (61), 3-1 Abiola Dauda (89).

Varningar, Kalmar FF: Daniel Sobralense, Abiola Dauda.
Varningar, Elfsborg: Anders Svensson, Helgi Danielsson, Emir Bajrami, Martin Andersson.

Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 7 753.

Bilden: I den 84 minuten presenterade sig inbytte Hannes Stiller för hemmapubliken på Gamla Ullevi genom att göra sitt första mål för IFK sedan han lånades från Qviding.

Göteborg kryssade mot Häcken efter 0-2. Häcken hade 2-0-ledning mot IFK Göteborg, med Blåvitt kom tilbaka och kvitterade i 90:e minuten.

IFK Göteborg-BK Häcken 2-2 (0-1)
0-1 Mattias Östberg (41), 0-2 Josef Karlsson (54), 1-2 Hannes Stiller (86), 2-2 Thomas Olsson (90).

Utvisning, Häcken: Chibuike John (66).
Varningar, IFK Göteborg: Erik Lund, Sebastian, Thomas Olsson, Eriksson.
Varningar, Häcken: Christoffer Källqvist, Josef Karlsson.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 10 872.

Bilden:BP-glädje efter 1-0 utav Philip Haglund.Brommapojkarna  kämpar sig upp från bottenstriden och tog en viktig seger mot Halmstad med 2-1.

Halmstad faller fritt. Efter 1—2 borta mot Brommapojkarna är bottenstriden hallänningarnas nya verklighet. -Vi är ett sargat lag utan självförtroende, säger Halmstads tränare Janne Andersson.

Brommapojkarna-Halmstad 2-1 (2-0)
1-0 Philip Haglund (5), 2-0 Dalil Benyahia (29), 2-1 Emir Kujovic (75).

Varningar, Halmstad: Tomas Zvirgzdauskas, Christian Järdler.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 1 708.