Viktig seger för Assyriska i superettan mot GIF Sundsvall

Bilden:Assyriska knappade in värdefulla poäng i toppen av superettan genom att besegra Gif Sundsvall med 4-2.

Det blev en rejäl målfest i Södertälje på söndagen. Assyriska ledde med 2-0 i paus och 18-årige talangen Nahir Besara avgjorde med sitt 3-0-mål i inledningen av andra halvlek. Efter tre snabba mål i slutminuterna blev det till slut 4-2.

Assyriska är kvar på fjärde plats i tabellen men är nu på samma poäng som trean Sundsvall och två poäng från tvåan Åtvidaberg, som förlorade med 1-2 borta mot Ljungskile. Niklas Löfgren avgjorde med sju minuter kvar av matchen.

Även Assyriskas lokalkonkurrent Syrianska tog en viktig poäng - borta mot serieledande Mjällby, 1-1. Syrianska tog ledningen genom Besim Kunic i 24:e minuten, men Mjällby kvitterade genom backstjärnan Patrik Rosengren fem minuter senare.

Tibor Joza och Stefan Rodevåg gjorde varsitt mål när Falkenberg vann mot Qviding, 2-0. FFF gick därmed förbi Ängelholm, som förlorade borta mot IFK Norrköping med 3-0, upp på femte plats.

Christopher Telo gjorde två av målen för Norrköping, som avancerade fyra placeringar och lämnade platsen under nedflyttningsstrecket.