Viljeseger av Örgryte mot Malmö FF-Dif närmast segern mot IFK

Bilden:Efter nio raka hemmamatcher utan vinst lyckades ÖIS i kväll äntligen vinna på hemmaplan. 1-0 mot Malmö FF efter mål av Alex Perreira ( i mitten på bilden)  i den första halvleken.

Malmö FF gjorde ett nytt bottennapp och fick stryk mot bottenlaget Örgryte på Gamla Ullevi. För Öis var det andra segern och ett litet hopp tändes om fortsatt allsvenskt spel. Örgrytes numera ganska välgrundade image som loser stämde dåligt i första halvleken. Snacka om fajterinställning.

Örgryte-Malmö FF 1-0 (1-0)
1-0 Alex Perreira (27).

Varningar Örgryte: Sebastian Johansson, Pavel Zavadil.
Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 2 901.

Trelleborgs Fredrik Jensen sänkte Halmstad med två mål

Bilden:Tvåmålskytten och blixtsnabbe Fredrik Jensen tackas utav Tom Prahl efter sin fina insats mot Halmstad.

Efter det sena poängtappet senast mot Brommapojkarna ville tränare Prahl se sitt lag hålla tätt i 90 minuter. Han fick precis som han ville, och lite till. Trelleborg ställde till målkalas och knockade Halmstad. Man dödade matchen inom loppet av en halvtimme. Och så Jensen igen, 3-0 med en yttersida som fick skruv på bollen i en bananböj runt HBK-målvakten.

Trelleborgs FF-Halmstad 4-0 (3-0)
1-0 Fredrik Jensen (1), 2-0 Andreas Drugge (23), 3-0 Fredrik Jensen (28), 4-0 Andreas Wihlborg (65).

Varning Halmstad: Johnny Lundberg.
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 2 680.

Dif närmast segern mot Göteborg

Bilden: Det var skönt att hålla nollan, det var skönt att ta poäng, men åhhh så nära det var tre poäng. Ungefär så var den allmänna uppfattningen i Djurgårdens omklädningsrum efter matchen mot Göteborg. Och ungefär så tyckte Sebastian Rajalakso (bilden).

Sex raka förluster och allmänt dömda till superettan. Då vräkte Djurgården undan kistlocket.Det är tio omgångar kvar, 30 poäng att spela om och fortsätter Djurgården som mot IFK Göteborg - 0-0 hemma på Stadion - så varför inte? Det är ju liv i liket. Tendens på Stadion: Djurgården har vaknat. IFK Göteborg måste höja sig flera snäpp för att finnas kvar i guldsnacket i höst.

Djurgården-IFK Göteborg 0-0

Varningar Djurgården: Daniel Sjölund, Peter Magnusson, Mikael Dahlberg, Christer Youssef.
Varningar IFK Göteborg: Sebastian Eriksson, Mikael Dyrestam.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 7 531.

Tredje raka förlusten för Bajen mot Gefle

Bilden: Rafael Magalhaes Bajens nya brasse stoppas av Yussif Chibsah mittfältare i Gefle.

Hammarby föll tungt mot Gefle. Missade målchanser och ett självmål håller kvar laget på kvalplats. Trots en stark forcering i andra halvlek föll Hammarby tungt borta mot Gefle. Ett tidigt självmål gav hemmalaget en 1-0-seger. Hammarby gjorde mycket rätt på Strömvallen - men inga mål. Och blir kvar på kvalplatsen ett tag till. För Gefle är det ljusare tider. Segern förde upplaget till sjätte plats.

Gefle-Hammarby 1-0 (1-0)
1-0 självmål (15).

Varningar Gefle: Yussif Chibsah.
Varningar Hammarby: Andreas Dahl.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna
Publik: 6 837.