Ordföranden i A.I.K-ishockey förhandlar med KHL i Moskva


Bilden:AIK hockey är i ekonomisk knipa och hoppas att spel i Ryssland ska trygga klubbens framtid. AIK:s ordförande Peter Mellqvist är på plats i Moskva för att förhandla med ryska ligan KHL, skriver kvällstidningarna.

Bilden:
– Vi är beredda att offra vår plats inom svensk hockey för att spela i KHL. Grunden för beslutet är att vi går till något större och bättre för en längre tid, säger Peter Mellqvist som också lanserade idén att ha ett AIK-lag i Sverige och ett i Ryssland.


Mellqvist är där för att knyta kontakter med företag och företrädare för ligan. Målet är att i januari lämna in en ansökan om att bli en del av KHL till nästa säsong, skriver Expressen.

Än finns dock hinder på vägen innan AIK kan ta steget österut. Frågan ska först avgöras av AIK:s medlemmar, därefter ligger den i händerna på Svenska ishockeyförbundet.

– I dagsläget känns det som att förbundet är sista stoppet, säger Peter Mellqvist till Expressen.

På en presskonferens i november berättade Mellqvist att AIK:s emission i december beräknas inbringa 10 miljoner kronor och säkra spel i allsvenskan för tre år framåt.

Samtidigt gjorde han klart att AIK ser längre än så.

I Ryssland finns de riktigt stora pengarna i form av tv-avtal och sponsorkontrakt. Ett AIK på rysk mark skulle kunna säkra klubbens överlevnad.




Källa:www.expressen.se/http://en.khl.ru/official/23733/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback