Arsenal är med i guldkampen i Premier League

Arsenal, som de fem senaste matcherna har vunnit fyra och kryssat en, var flera klasser bättre än jumbon Portsmouth och vann enkelt med 4–1. Men trots stort bollinnehav tog det 27 minuter innan de tog ledningen efter att Eduardos frispark touchade muren och ställde målvakten Asmir Begovic.

Sedan var det bara Arsenal.

2–0 gjorde Samir Nasri, 3–0 satte Aaron Ramsey och Arsenal fjärde mål stod Alexandre Song för.

Dessförinnan hade Nadir Belhadj reducerat.

Ligatvåan Manchester United var inte direkt sämre i 5–0-segern mot Wigan. Wayne Rooney inledde målskyttet i den 27:e minuten.
Sedan klev högermittfältaren Antonio Valencia fram. Först spelade han fram till Michael Carricks 2–0-mål i den 31:a minuten. 18 minuter senare hittade han Dimitar Berbatov som gjorde 4–0.

Femman gjorde Valencia själv, framspelad av Rooney förbi inhopparen Erik Edman i Wigans virriga försvar. Svensken kom in vid 0–4 när matchen redan var körd.

Manchester United är två poäng bakom serieledande Chelsea, men Arsenal har ett ännu bättre läge. Arsène Wengers unga lag har smugit sig uppåt i tabellen och är nu bara fyra pinnar efter Chelsea, med en match mindre spelad.

Portsmouth-Arsenal    1-4 (0–2)
0–1 Eduardo Da Silva (28), 0–2 Samir Nasri (42), 0–3 Aaron Ramsey (69), 1–3 Nadir Belhadj (74), 1–4 Alexandre Song (81).
Publik: 20 404.

Manchester U-Wigan    5-0 (3–0)

1–0 Wayne Rooney (28), 2–0 Michael Carrick (32), 3–0 Rafael Da Silva (45), 4–0 Dimitar Berbatov (50), 5–0 Antonio Valencia (75).
Publik: 74 560.
Erik Edman blev inbytt i den 71:a minuten för Wigan.