Barcelona världsmästare för klubblag-Messi avgjorde

Bilden:Barcelonas tränare Pep Guardiola var mycket nöjd efter matchen: – Vi spelade formidabelt, det var en seger vi förtjänade. Sex titlar på ett år är oöverträffat, sa Guardiola.

Bilden:Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen när Barcelona blev världsmästare för klubblag.

Zlatans Barcelona var illa ute i finalen av VM för klubblag. Pedro kvitterade mot argentinska Estudiantes först i den 88:e minuten och Messi avgjorde i förlängningen. Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen när Barcelona blev världsmästare för klubblag. Man vann med 2-1 efter förlängning mot Estudiantes, Argentina.Estudiantes tog ledningen genom Boselli i den 37:e minuten och man såg ut att gå mot seger. Men Pedro kvitterade med bara två minuter kvar av matchen. Sedan bröstade Messi in bollen under den andra förlängningskvarten. Det här var Barcelonas sjätte titel i år.

Barcelonas tränare Pep Guardiola var mycket nöjd efter matchen: – Vi spelade formidabelt, det var en seger vi förtjänade. Sex titlar på ett år är oöverträffat, sa Guardiola. –  Det som gör mest ont är att vi var så nära med bara minuter kvar, men vi är stora i förlusten. Vi förlorade mot världens bästa lag, sade Estudiantes tränare Alejandro Sabella på presskonferensen efter matchen.

Fakta:Barcelonas titlar 2009

Barcelona har haft ett fantastiskt fotbollsår. Lördagens seger i klubblags-VM gav klubben dess sjätte titel för året. Här är alla "Barcas" titlar från 2009, med finalresultat inom parentes:

13 maj, spansk cupmästare efter 4—1 mot Athletic Bilbao.
16 maj, spanska ligan säkras.
27 maj, Champions league-vinst efter finalseger, 2—0 mot Manchester United.
23 augusti, vinnare av spanska supercupen efter 5—1 totalt, i bäst av två matcher, mot Athletic Bilbao.
28 augusti, tar hem europeiska supercupen genom seger, 1—0 efter förlängning mot Sjachtar Donetsk.
19 december, världsmästare för klubblag efter 2—1-seger efter förlängning mot Estudiantes.