CL: Barca till åttondelsfinal trots mardrömsöppning i Kiev

Bilden:På tilläggstid var Ibrahimovic nära att göra 3-1 på en frispark, men Alexander Sjovkovskij lyckades klara kanonen.

Både Barcelona och Inter tog sig till slut vidare från den ovissa Grupp F. Även Olof Mellbergs Olympiakos är vidare.
Kvällen började dock på sämsta tänkbara sätt för ett Barcelona som inte haft någon spikrak väg till åttondelsfinal. Redan i den andra minuten nickade Artem Milevskij in 1-0 under målvakten Victor Valdes. Men Barcelona reste sig snabbt, tog över spelet totalt och det blev bara en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. Det gjorde den i 33:e matchminuten efter snabbt och rappt passningsspel.

Ibrahimovic hittade Leo Messi som spelade vidare till Eric Abidal på kanten. Hans precisa passning förpassades i mål av Xavi. Fram tills dess hade Barcelona haft 77 procent av bollinnehavet.

Efter det målet behövde Dynamo Kiev vinna med tre mål för att gå förbi det regerande mästarlaget i tabellen - en omöjlig uppgift.

Med knappt fem minuter kvar knorrade sedan Messi in en frispark till 2-1. På tilläggstid var Ibrahimovic nära att göra 3-1 på en frispark, men Alexander Sjovkovskij lyckades klara kanonen.

Inter följde med Barcelona till åttondelsfinal tack vare 2-0-seger över Rubin Kazan.Olof Mellbergs Olympiakos följde med Arsenal till åttondelsfinal efter att ha vunnit över Londonlaget med 1-0.