Europarekord för Frölunda på Ullevi


Bilden:Alla biljetter har sålts till utematchen mellan Frölunda och Färjestad på Ullevi 28 december. Redan tio dagar före matchen hade alla 31.144 biljetter sålts – nytt Europarekord.

Den gällande europeiska toppnoteringen för en klubbmatch i ishockey sattes 2007 då 30 076 såg matchen mellan Bern och Lagnau. Den siffran slår alltså Frölunda och Färjestad med 1.068 åskådare.

– Det är fantastiskt roligt att så många vill se matchen. Jag har aldrig upplevt något liknande ens när vi spelat final, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.



Fotnot:

Världsrekordet för en ishockeymatch är matchen mellan Michigan State University och University of Michigan i oktober 2001 som sågs av 74.544 åskådare. Det rekordet kan slåss när öppningsmatchen i ishockey-VM 2010 spelas på fotbollsarenan i Gelsenkirchen i början av maj nästa år. Preliminärt kommer det finnas nästan 76.000 platser.

Det gällande världsrekordet för landslagshockey är de 55.000 åskådarna på Luzjnikistadion i Moskva som besvikna fick se Sverige ta VM-guldet 1957 efter att ha vänt 2–4 till 4–4 i avslutande matchen mot Sovjetunionen. De fick dessutom höra Tre Kronor sjunga ”Helan går” eftersom segervissa ryssar hade glömt att ta fram den svenska nationalsången.

 

Källa:www.dn.se







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback