Fredrik Pettersson avgjorde i sin första match på uterink

Fredrik Pettersson stortrivdes på uterinken trots att han aldrig någonsin tidigare spelat en match utomhus. Hans tre mål kom att bli matchavgörande. Han både inledde och avslutade Frölundas målproduktion.Fredrik ledde Frölunda till en 4—1-seger över Färjestad. Med sina tre mål var han matchens gigant på uterinken.
31 144 personer hade tagit sig till måndagskvällens match på Ullevi, och fick se hemmalaget vinna med 4-1. Nytt publikrekord för ishockey i Europa.

Frölunda-Färjestad 4-1
(2-0, 1-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (8.11) Fredrik Pettersson, 2-0 (8.23) Joel Lundqvist (Christian Bäckman, Fredrik Pettersson).

Andra perioden: 2-1 (15.33) Per Åslund (Marcus Paulsson, Marius Holtet), 3-1 (16.22) Fredrik Pettersson (Mikael Johansson).

Tredje perioden: 4-1 (6.47) Fredrik Pettersson (Niklas Andersson, Joel Lundqvist) spel fem mot fyra.

Skott: 30-21 (13-5, 9-12, 8-4).
Utvisningar Frölunda: 8x2.
Utvisningar Färjestad: 7x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Marcus Vinnerborg, Ljungby.
Publik: 31 144.