"Henke" Larsson blir ny Bois-tränare-pk 13.30 i dag


Bilden:Landskrona Bois har kallat till en presskonferens klockan 13.30 på måndagen. Då kommer Henrik Larsson att presenteras som klubbens nya tränare.


Här är nyheten som slår ner som en bomb i fotbolls-Sverige: Sportbladet kan avslöja att Henrik Larsson, 38, tar över som ny huvudtränare i Landskrona Bois.

– De är överens och kontraktet skrivs under i dag, säger en källa nära Henrik Larsson till Sportbladet.

– Henke presenteras imorgon tisdag, de (Bois) och han är överens och kontraktet kommer skrivas på i dag, säger en källa nära Henrik Larsson till Sportbladet.

Övergången omgärdas av stort hemlighetsmakeri. Enligt Sportbladets uppgifter har en liten grupp personer inom Landskrona Bois bearbetat Henrik Larsson under ett par veckor.

Drivande ska klubbens ordförande Kenneth Håkansson, som också sitter i förbundets och SEF:s styrelser, ha varit.

– Henke tycker att det här är en bra chans att få bli huvudtränare direkt. Hans brist på utbildning ställer inte till något problem i superettan och jobbet passar bra geografiskt, säger Sportbladets källa.

Henrik Larsson är starkt förknippad med Helsingborg. Ett par mil söderut ligger Landskrona. Och det finns en påtaglig rivalitet mellan de båda Skåneklubbarna.

– Landskrona vet att det kommer bli en riktig hajp av det här.

Längden på Henkes nya kontrakt är enligt Sportbladets källa två år. Det är inte klart vem som blir assistent, men förmodligen går uppdraget till någon befintlig tränare inom Bois.

 

Lyssna! Henrik Larsson: "Jag måste visa resultat"

 

Källa:www.aftonbladet.se/www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback