Konkurs hotar AIK hockey säger Mellqvist till SVD

AIK hockey är nere för räkning. Om en månad riskerar klubben att gå i konkurs. – Ett fullt rimligt scenario, säger ordföranden Peter Mellqvist till SvD. Det går dåligt för AIK:s hockey. Laget är visserligen med i toppstriden i allsvenskan, men inte på en så framskjuten position som man önskat. Och publiken sviker. Ett bortfall som svider i kassakistan.

Den här säsongen har AIK tappat två miljoner kronor i publikintäkter. Efter förra säsongen budgeterade AIK-ledningen med en snittpublik på 3 200 personer per match. Snittet hittills är en besvikelse: 2 077. Den viktiga matchen mot Malmö i början av veckan, lockade bara 2 356 personer.

– Jag tror inte att folk förstår allvaret i hur illa det är. Konkurs är ett katastrofscenario, säger klubbens tillförordnade ordförande Peter Mellqvist.

Nu hotas inte bara A-laget utan också övriga lag inom AIK-hockeyn.

– Den sista december ska vi ta ett beslut om framtiden. Om vi inte får in pengarna som saknas så blir konsekvensen att hela AIK hockey går i konkurs, säger Peter Mellqvist.

AIK-hockeyn har under året gjort flera medieutspel för att höja intresset för klubben. Det senaste för en månad sedan då AIK skrev på en avsiktsförklaring att gå över till den ryska hockeyligan KHL. Ett utspel som slog fel: det mottogs med ilska av AIK:s mest inbitna supportrar.

Peter Mellqvist håller dock fast vid KHL-planerna:

– I bästa fall går det bra med bokslutet, vi undviker en konkurs och kan ta in vår verksamhet i KHL, säger Mellqvist.

 

Källa:www.svd.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback