Leksand rycker i tabelltoppen på Hockeyallsvenskan

Leksand vann seriefinalen i hockeyallsvenskan med hela 8—3 hemma mot Växjö och rycker i tabelltoppen. — Både klubben och jag vill tillbaka till elitserien, sade Leksands Tomas Kollar som förutom fyra poäng visade vägen för Leksand med stenhårt arbete.
När knappt två perioder hade spelats av seriefinalen såg Leksand ut att vinna matchen mycket enkelt, då de hade 4—1-ledningen sedan succéförvärvet från Brynäs Daniel Hermansson gjort två av målen.

Men Växjös Daniel Åhsberg gjorde två snabba mål, gav matchen nerv och Växjö hade också ett par vassa läge att kvittera på. Då klev två av Leksands spelare med elitserierutin fram ännu mer än tidigare i matchen, Tomas Kollar och Pelle Prestberg. De satte var sitt mål och punkterade matchen.

Leksand-Växjö 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)
Första perioden: 0-1 (3.11) Christian Magnusson (Robert Rosén, David Lundbohm), 1-1 (12.39) Daniel Hermansson (Eric Johansson, Peter Nordström) spel fem mot fyra, 2-1 (16.11) Daniel Hermansson (Johan Hägglund, David Åslin).

Andra perioden: 3-1 (0.14) Jean-Luc Grand-Pierre (Tomas Kollar) spel fyra mot fem, 4-1 (2.42) Pelle Prestberg (Tomas Kollar, Patrik Carlsson) spel fem mot fyra, 4-2 (15.54) Daniel Åhsberg (Tom Linder, Gustav Hjalmarsson).

Tredje perioden: 4-3 (0.16) Daniel Åhsberg, 5-3 (6.16) Eric Johansson (Peter Nordström, Kenny Källström), 6-3 (10.53) Tomas Kollar (Daniel Hermansson, Patrik Carlsson), 7-3 (12.33) Pelle Prestberg (Tomas Kollar, Patrik Carlsson), 8-3 (18.44) Daniel Hermansson.

Skott: 36-37 (11-8, 16-14, 9-15).
Utvisningar Leksand: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.
Utvisningar Växjö: 5x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga.

Formstarkaste laget i allsvenskan är dock serietrean Mora. Efter förlusten med 0—8 i Växjö har Mora radat upp nio raka segrar, plockat 25 av 27 möjliga poäng. Mora vann 4—1 borta mot Malmö, Moras tredje raka seger mot skåningarna i vinter.

Tabell:Allsvenskan i ishockey

Malmö-Mora 1-4

Björklöven-Sundsvall 6-3

Oskarshamn-Troja/Ljungby 0-3

Almtuna-Västerås 3-1

Leksand-Växjö 8-3

Borås-Bofors 5-4