Malmö tog första segern mot AIK den här säsongen

Bilden:
Malmö Redhawks Temu Käse kopplade greppet och fick två minuters utvisning.

Carl Söderberg fick av disciplinära skäl inte spela tisdagens toppmöte med AIK i Hockeyallsvenskan. Men på söndagen fanns Malmöcentern på isen när lagen möttes på Hovet igen. Malmö vann med 4–2 och besegrade därmed AIK för första gången den här säsongen. Det var under en tv-intervju inför Malmös möte med Mora som Carl Söderberg med ”glimten i ögat”, enligt honom själv, sade att han ville ha en ny lekkamrat i januari. Söderberg syftade på att Malmö borde förstärka truppen.

Uttalandet passade inte Malmö-ledningen, som straffade Söderberg med en matchs avstängning.

– Självklart var det inte roligt att sitta på läktaren, men jag var i alla fall utvilad till dagens match, säger Söderberg med ett leende.

Malmöspelaren är en av allsvenskan bästa spelare. Han har ett utpräglat spelsinne och bra räckvidd vilken han visade under mötet med AIK.

Carl Söderberg var inblandad i det viktiga 3–1-målet i början av tredje perioden. Han stod bakom målet och hittade med en smart passning Jan Urbas.

– Det gäller att ta vara på chanserna när dom dyker upp.. Man får inte så många möjligheter på bortaplan mot ett topplag som AIK, säger Söderberg.

Det blev en händelsrik match med många märkliga situationen. Tveklöst hade Malmö marginalerna på sin sida.

1–0-målet kom efter en märklig studs på isen. Avgörande 4–1 satte Victor Svensson efter sin egen sargretur.

AIK och Malmö har haft tre heta bataljer under säsongen.

Nu är det fördel Malmö efter söndagens trepoängare.

– Jag tycker vi är två helt jämna lag. I dag var det vi som hade marginalerna med oss, säger Söderberg.

AIK hade en bra press i andra perioden, men hade svårt med Malmös utmärkte målvakt Markus Svensson. Han räddade skåningarna flera gånger.

I Malmö i tisdags var det AIK:s Christopher Heino-Lindberg som storspelade i kassen. Nu hade Heino-Lindberg en dålig dag på jobbet och blev utbytt efter Malmös fjärde mål.