Modo över bottenstrecket när HV 71 besegrades

Bilden:Modo besegrade serieledande HV 71 på bortaplan med 1–4 och lämnade kvalplatsen.Ingen Peter Forsberg i Modo. Då klev Markus Näslund fram i stället. Näslund gjorde sitt första elitseriemål på nästan fem år när Modo besegrade HV71 med 4-1 på bortaplan.

Modo gjorde en riktigt stabil insats och vann välförtjänt i Jönköping. Bra försvarsspel och en tät Niklas Svedberg i mål avgjorde matchen till gästernas fördel.

Bortalaget hade också riktigt bra och aggressivt spel i box play, vilket gjorde att HV inte lyckades med någonting i sitt normalt sett vassa power play.

HV 71-Modo 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
Första perioden: 0-1 (5.34) Markus Näslund (Andreas Molinder, Per Hållberg).

Andra perioden: 1-1 (0.34) Martin Thörnberg (Oscar Sundh, Pasi Puistola), 1-2 (16.45) Per-Åge Skröder (Mats Zuccarello-Aasen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (9.44) Josh Green (Hannu Pikkarainen), 1-4 (17.18) Andreas Molinder (Per Svartvadet) mål i tom kasse.

Skott: 26-21 (10-7, 10-8, 6-6).
Utvisningar, HV 71: 3x2. Modo: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 7 000.