Mora vände tungt underläge mot AIK på Hovet

Bilden:AIK tappade en tremålsledning mot Mora och gick miste om extrapoängen i förlängning. Mora vann med 4–3 på Hovet.

Hemmalaget verkade ha segern i en liten ask efter två lyckominuter i andra perioden. Christian Sandberg inledde med 1–0 efter 6.30, Richard Gynge fyllde på och Tobias Ericsson gjorde 3–0, 2.19 efter ledningsmålet. Inget av skotten var märkvärdiga, men desto mer välplacerade mellan Lars Johanssons benskydd.

Men Mora skulle komma igen. Med 20-årige reserven Daniel Hansen mellan stolparna i stället för olycklige Johansson kom masarna in i matchen och fick till slut med sig två poäng.

Innan perioden var över hade Daniel Viksten och Viktor Amnér reducerat till 2–3, köksvägen via Christopher Heino-Lindbergs skridsko. Alexander Hilmerssons viljemål 20 sekunder in på tredje perioden innebar kvittering.

När AIK låg på för ett segermål i förlängningen kom nästa kalldusch. Jonas Liwing tappade pucken i numerärt överläge, ramlade på offensiv blålinje och gav Mikael Zettergren friläge. En läcker dragning och avslutning med backhand satte punkt för vändningen.

Femteplacerade Mora skuggar fyran AIK i allsvenskan. Två poäng skiljer lagen åt.

AIK-Mora IK 3-4 (0-0, 3-2, 0-1, 0-1)