Zlatans tioende mål mot Deportivo La Coruña

Bilden:Zlatan Ibrahimovic firar 3–1-målet mot Deportivo
.Barcelona höll Real Madrid på avstånd och förlustnollan i ligan intakt genom 3–1 i La Coruña. Tacka Lionel Messi för det – Zlatans mål var bonusgodis.

Många matcher och många skador har tvingat Barcelona att laborera med uppställningen. Mot Deportivo var elvan komplett, inklusive anfallsduon Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi. Det var en förklaring till att femteplacerade ”Depor” såg ut som ett bottenlag i första halvlek.

Paussiffrorna 1–1 var smickrande. Då hade Messi smekt in 1–0 med vänstern och Deportivo kvitterat turligt efter en bjudning. Zlatan Ibrahimovic var en lång målvaktsarm från att göra mål han också, frispelad av argentinaren. Ledningsmålet kom ändå, till slut. 169 centimeter Messi nickade in inhopparen Pedros inlägg i 79:e minuten, hans nionde mål i ligan.

Radarkamraten ”Ibra” svarade med att åter ta ledningen i den interna skytteligan – och gå upp i delad totalledning med Valencias David Villa. Svenskens tionde mål var lika snyggt som enkelt: ett distinkt direktskott med bredsidan.