16-åring målskytt i Djurgårdens premiär

Bilden: I sin första match från start visade Djurgårdens jättetalang Trimi Makolli prov på målkänsla och satte 1-0 i lördagens träningsmatch mot Sirius på Stadshagens IP. Mot Sirus startade Trimi Makolli som offensiv kraft på Djurgårdens tremannamittfält, jämte Daniel Sjölund och Martin Andersson.

Efter 24 minuters spel klippte han till på en frisparksretur och dundrade in Djurgårdens ledningsmål från strax utanför straffområdet.

Cirka 2.000 åskådare hade tagit sig till Stadshagen för att se ett delvis nytt Djurgården. Till exempel var Daniel Sjölund lagkapten och tidigare kaptenen Markus Johannesson satt på bänken i första halvlek. Kebba Ceesay spelade innerback hela matchen.
BP-förvärvet Christer Yossef vidade prov på fin teknik. Provspelande Kyle Konwea från Quiding och Petter Gustavsson från Skellefteå såg båda lovande ut.
Däremot gick passningsspelet för mycket i sidled och målchanserna var oerhört få med tanke på Djurgårdens stora bollinnehav.
- Matchen såg ut som första träningsmatchen brukar se ut, ingen vidare kvalitet varken tekniskt eller organisatoriskt. Det viktigaste var att se att spelarna förstår vårt spelsystem, sa tränaren André Jeglertz efteråt.