Holländaren Jos Hooiveld gör succé i AIK


Bilden:Han har bara spelat ett par månader i AIK men är redan på väg att bli publikfavorit. Holländaren Jos Hooiveld gör succé som mittback och ser ut att bli den dirigent AIK saknat de senaste åren. Foto: fczkampen.nl


Efter segern med 3–1 mot Örebro på lördagen står Jos Hooiveld i spelargången på Skytteholm och klappar om både sina nya AIK-kamrater, men också spelarna i Örebro får ett vänlig slag på axeln av den reslige holländaren.

Man märker att det här är en kille som knappast är blyg. Att han gillar att ta för sig syntes redan under matchen.

Det var lite Patrick Englund/Johan Mjällby över Hooivelds spel i fyrbackslinjen. Han röt till när backlinjen låg fel och var inte sen att sätta emot i närkamperna. Domaren Johan Hamlin tycket att Hooiveld gick lite väl tufft fram, efter en timmes spel fick han sin första varning.

Den andra kom tio minuter före slutet. När Hooiveld klev av plan fick han rungande applåder av 2 000 fans på läktarna.

– Nu börjar jag gilla det här, man får femtio procents extra energi när det är så mycket publik runt plan, säger Hooiveld.

Det var först när Hooiveld lämnat plan som Örebros kunde tröstmåla och fastställa slutsiffrona till 3–1.

– Vi spelade rätt bra och hade stundtals ett bra bolltempo, menar Hooiveld som också drog i väg på ett par offensiva ruscher när han fick chansen.

Tränaren Micke Stahre var mer än nöjd med sitt nyförvärv.

–  Vi vill ha spelande backar, han visar passion vilket jag tycker att vi gör över huvud taget i den här matchen.

AIK fortsätter att vinna, den här gången var det inget snack om saken. Det var småtrevligt i stort sett hela tiden, spelet vände från kant till kant och det var stundtals rätt hårda tag ute på plan. För att vara en dryg månad till premiären såg det bra ut.

– Vi valde att inte byta för mycket för att lättare kunna utvärdera matchen. Det var också bra att det blev lite hett på slutet så att det inte bara blev en trött träningsmatch. Vi fortsätter att göra mål, nu gjorde vi tre mot ett allsvenskt lag, det känns givetvis bra, säger Micke Stahre.

Miran Burgic fortsätter att göra mål, nu på bästa Zlatanmanér. AIK måste få igång målskyttet där är Burgic viktig, det går inte att bara ha Ivan Obolo som målskytt.

I samband med målet skadade Burgic sitt högra knä och tvingades byta. Gabriel Özkan gjorde också mål och skadade sig. Men de första rapporterna talar om lättare skador.

 

Karriär:

Hooiveld började sin proffskarriär med SC Heerenveen år 2002. Han hann med 14 matcher i den holländska ligan med den frisiska klubben, men majoriteten av matcherna i hemlandet spelade han med FC Zwolle åren 2004 och 2005.

År 2006 spelade Hooiveld i Österrike 14 matcher för Kapfenberger SV innan han flyttade till Finland. I Finland representerade han FC Inter Åbo i Tipsligan säsongerna 2007 och 2008.

Under sin tid i FC Inter spelade Hooiveld varenda ligamatch för sitt lag från början till slut och var med om att vinna finska Ligacupen och finska mästarskapet 2008. Han blev även vald till ligans bästa back bägge säsongerna, samt till ligans mest värdefulla spelare 2007.

Den 18 november 2008 kom AIK överens om ett 3-årskontrakt med den vänsterfotade holländaren.

 

Källa:www.dn.se/Wikipedia




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback