Måltorkan fällde Hammarby i USA

Bilden: Charlie Davies är ett av få anfallsalternativ i Hammarby. Hammarby förlorade sin tredje match på träningslägret i USA. Chivas Dynamo var betydligt snabbare och vann med 2-0. De två tidigare matcherna har slutat oavgjort, 1-1 och 0-0.

Chivas visade sig vara ett klart bättre lag än Hammarbys senaste motståndare Dynamo. Framförallt på fasta situationer var amerikanarna är starka, de organiserade sig bra och hade rätt vilja när chansen gavs.

Hammarby var på väg in i matchen och hade två skott i målramen samt ytterligare ett par heta chanser, men tappade lite av energin efter 2–0-målet.

– Genombrottsspelet var det bästa på länge och första halvleken är den bästa vi gjort under matcherna i USA. Vi skapar mycket men måste börja göra mål, säger Tony Gustavsson.

På tre träningsmatcher har det bara blivit ett enda mål, och det är tydligt att Hammarby behöver förstärka anfallet för att kunna utmana när allsvenskan drar igång. I dagsläget finns bara tre forwards i truppen, varav Charlie Davies är den ende som kan räknas som etablerad i allsvenkan. Freddy Söderberg och Nathan Paulse fick aldrig några riktiga genombrott i fjol.

På målvaktssidan är Rami Shaaban fortsatt borta. Däremot är Erland Hellström tillbaka, vem hade trott det? Han vaktade målet i andra halvlek mot Chivas och släppte in ett mål som knappast var hans fel.