På fredag släpps biljetterna till fotbolls-VM 2010


Bilden:Med 16 månader kvar till fotbolls-VM i Sydafrika börjar biljettförsäljningen på fredagen. Av totalt cirka tre miljoner biljetter kommer 740.000 att säljas i en första omgång fram till 15 april.

Men det är bara via det internationella fotbollförbundets hemsida, www.fifa.com, eller via sydafrikanska banker som man kan ansöka om biljetter. 

– Vårt mål är att sälja alla biljetter till alla arenor och alla matcher, sade David Will, ordförande i Fifas biljettkommitté.
 

När de första 750.000 biljetterna till VM i Tyskland 2006 såldes var det 20 miljoner fotbollsfans som anmälde sitt intresse. Det finns dock en viss oro för att den djupa recession som världen nu befinner sig i ska påverka biljettförsäljningen.
 

– Jag skulle vara en väldigt dum person om jag sa att den globala recessionen inte kommer påverka VM. Men problemet är att vi inte kan veta hur stor påverkan det blir på VM, sade Will.
 

Max fyra biljetter per match per person och till maximalt sju matcher är den begränsning som finns. Biljetterna lottas ut bland de som sökt men först i april nästa år skickas de ut.
 

De billigaste biljetterna ligger på 20 dollar, cirka 175 kronor, och de dyraste i finalen på 900 dollar, cirka 8.000 kronor.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback