Malmö FF:s Ola Toivonen klar för PSV

Nu är det klart. Malmö FF:s Ola Toivonen lämnar allsvenskan för spel i holländska PSV Eindhoven, enligt bekräftade uppgifter till TV4 Fotbollskanalen och Sydsvenskan på nätet.

Hur mycket MFF tjänar på affären är ännu inte känt. Uppgifter om 3,5 miljoner euro har förekommit men dessa har inte bekräftats. Sannolikt innebär överrenskommelsen någonstans runt 40 miljoner kronor i övergångssumma, vilket är en av de största i Malmö FF:s historia.

Dock innebär det inte 40 miljoner kronor in i MFF-kassan. Toivonens tidigare klubb Örgryte ska ha förhandlat sig till en bra överrenskommelse, mot ett lägre grundpris (5,5 miljoner). Uppgifter talar om att ÖIS ska ha 25 procent på den summa som överstiger de 5,5 miljonerna.

Toivonen kom till Malmö FF inför säsongen 2007, men det stora genombrottet kom under förra säsongen, då Toivonen hade ett par riktigt bra perioder under sommaren och framför allt under höstavslutningen.

PSV Eindhoven visade tidigt intresse och har följt Toivonen noga under hösten.

Till helgen skulle han egentligen följa med landslaget på turné till USA, men allt talar för att han nu snarast ansluter till PSV, som befinner sig på träningsläger i Spanien.


Källa:www.sydsvenskan.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback