Allbäck gav Örgryte första trepoängaren mot Bajen

Bilden:Hammarby inledde aggressivt mot Örgryte, men vad hjälpte det? Redan efter två minuter kontrade Marcus Allbäck in 1-0 till gästerna, ett mål som blev matchavgörande.

Med Allbäck tillbaka från start och Alvaro Santos snart redo för 90 minuter, mot Hammarby spelade han, ser det något ljusare ut för seriens bottenlag. Segern innebar att Örgryte fördubblade sin poängskörd, från tre till sex, när halva serien är spelad. Om en vecka kan det bli tre till. Då möts Hammarby och Örgryte igen när serien vänder.

Hammarby-Örgryte 0-1 (0-1)
0-1 Marcus Allbäck (3).

Varningar, Hammarby: Nathan Paulse.
Örgrtyte: Alex Perreira.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 366.

Bilden:Målglad Henriksson sänkte Örebro.Häckens Jonas Henriksson utnyttjade mycket effektivt ett passivt hemmaförsvar i kvällens allsvenska match. Tre mål av Henriksson gav Häcken segern med 3—1 borta mot Örebro.

Örebro-Häcken 1-3 (1-2)
0-1 Jonas Henriksson (17), 0-2 Jonas Henriksson (42), 1-2 Roni Porokara (44), 1-3 Jonas Henriksson (56).

Varning, Häcken: Marcus Jarlegren.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 7 694.

Bilden: Ivan Obolo har just nickat in 2-2 och ber till högre makter.AIK hämtade in underläge 0-2 mot Gais.

AIK och Gais spelade 2-2 inför 5 010 åskådare på Gamla Ullevi. Hemmalaget tog greppet om matchen efter två mål inom loppet av en och en halv minut i slutet av den första halvleken. Martin Kayongo-Mutumba reducerade innan paus och den andra halvleken var en enda lång jakt på kvittering. 2-2 kom också i den 77:e minuten då Iván Obolo nickade in bollen bakom Dime Jankulovski.

AIK:s nye brasse, anfallaren Antonio Flávio, väntas anlända i början av augusti. Är han den målskytt som laget behöver? Efter halva allsvenskan har AIK gjort 13 mål på 15 matcher.

Positivt för AIK: Laget räddade i alla fall en poäng mot Gais. Negativt: Gabriel Özkan blev skadad – igen.

Gais-AIK 2-2 (2-1)
1-0 självmål (37), 2-0, Pär Ericsson (39), 2-1, Martin Kayongo Mutumba (41), 2-2 Iván Óbolo (77).

Varningar, Gais: Tommy Lycén, Kenneth Gustafsson.
AIK: Jorge Ortiz, Nils-Eric Johansson.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 5 010.

Bilden:Malmö FF har förtvivlat svårt att göra mål. Trots ett stort chans- och spelövertag blev det 0-0 mot Halmstad.

Det var sjunde gången den här säsongen som MFF misslyckades att göra mål.

Malmö FF och Halmstad hade det gemensamt att inget av lagen hade tagit en seger i allsvenskan sedan den 10 maj.

Malmö FF-Halmstad 0-0

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.
Publik: 13 012.