Antonio Flavio brasiliansk anfallare klar för AIK


Bilden: AIK har under dagen gjort klart med en brasiliansk anfallare - Antônio Flávio Aires dos Santos,22 med artistnamnet Antonio Flavio.

- Jag har både sett och träffat Flávio. Hans egenskaper är framför allt att han är bolltrygg och rörlig, han har bra tillslag med bägge fötterna. Jag ser fram mot att få honom till AIK, säger chefstränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Antonio Flávio kommer närmast från den brasilianska Serie A-klubben E.C. Santo André och i AIK kommer han att få bära nummer 11.

- Denna affär är genomförd med stor hjälp från en privat investerare. Flávios ålder, egenskaper och framför allt potential ligger i linje med den strategi vi nu har för spelare där det finns externa investeringsintressen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

- Det är första gången han åker till Europa och han är en relativt ung spelare vilket gör att de kortsiktiga förväntningarna på hans prestation skall vara balanserade mot den faktan, avslutar Björn Wesström.

E.C. Santo André ligger för tillfället nia i den högsta nationella ligan i Brasilien. Det brasilianska seriesystemet i fotboll består av fyra serier (Campeonato Brasileiro Série A, Série B, Série C och Série D). Série A, B och C består av 20 lag och Série D av 40 lag.


- Jag ser fram mot att komma till AIK och lära känna klubben och klubbens supportrar. Min förhoppning är att utvecklas som spelare och som människa och genom det bidra till framgångar för klubben, säger Antônio Flávio.

När Antonio Flavio ansluter till AIK är ännu oklart, men sannolikt i början av augusti.

 

Källa:www.aikfotboll.se/www.ecsantoandre.com.br/atacantes.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback