Halmstad blir satellitklubb till Espanyol

 
Bilden:Halmstads BK och RCD Espanyol kommer idag vid en presskonferens i Barcelona underteckna ett avtal om ett samarbete de kommande åren.


Den spanska ligaklubben har sedan tidigare ett samarbete med en grekisk klubb i syfte att ta hand om och utveckla sina talanger. Espanyol har nu bestämt sig att söka motsvarande samarbete med en nordisk klubb och där valet har fallit på Halmstads BK.

- Tack vare HBK:s goda rykte och de resultat som vi visat genom åren så har vi fått frågan om vi är intresserade av ett motsvarande samarbete. Efter att ha träffat representanter från föreningen i början av juni så meddelade vi omgående vårt intresse, säger HBK-ordföranden Ingemar Broström.

Espanyol har ett överskott på talanger som spelar i B- och ungdomslagen. För att slippa sälja talangerna vill de fortsätta att utveckla dem och ge dem speltid i en välrenommerad klubb som spelar i högsta ligan i annat land.
- Vi har möjlighet att välja ut spelare som kommer att spela för oss under en säsong. På detta sätt hoppas vi kunna stärka vår position i Allsvenskan, säger Broström.


Källa:www.hbk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback