Henrik Larsson missar VM-kvalmatcher-borta i åtta veckor

Bilden:Henrik Larsson fick avbryta matchen mot Sarajevo tidigt igår efter flera smällar mot ena knäet. Han har idag genomgått en undersökning och de första svaren från röntgen är att det rör sig om en skelettskada i knäskålen.


Henrik Larsson missar VM-kvalmatcherna i september mot Ungern och Malta. En skelettskada på knäskålen gör att 37-åringen blir borta från allt spel i minst åtta veckor.

Fotbollsstjärnan Henrik Larsson tvingades kliva av planen med stora smärtor i torsdagens Europa league-match mellan Helsingborg och Sarajevo.

En röntgenundersökning dagen efter visade en skelettskada på knäskålen. Och senare på fredagskvällen kom det tunga beskedet - minst åtta veckors vila från fotbollen.

Det innebär att Larsson missar fotbollslandslagets viktiga kvalmatcher borta mot Ungern och Malta, 5:e och 9:e september. Även matchen mot Danmark 10:e oktober är i farozonen.

Och Helsingborg, som i högsta grad är med i guldstriden i allsvenskan, får klara sig utan sin bäste anfallare i de tio kommande matcherna.


Källa:www.hif.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback