Charlie Davies USA chockade Spanien-klara för final

Bilden:Något slarvigt försvarsspel från Spanien bäddade för Clint Dempsey, som från nära håll kunde skyffla in bollen i mål. USA trotsade alla tipsen och slog europamästarna Spanien, med femton raka segrar, med 2-0.

För knappt 30 år sedan chockade USA:s ishockeylandslag omöjliga Sovjet och vann OS. Under onsdagen gjorde de amerikanska fotbollsherrarna en liknande bedrift mot Europamästaren Spanien när de vann med 2-0.

I stort sett hela andra halvlek anföll spanjorerna, men USA:s enda riktiga anfall efter paus, i den 70:e minuten, räckte bättre än alla spanska tillsammans. Något slarvigt försvarsspel från Spanien bäddade för Clint Dempsey, som från nära håll kunde skyffla in bollen i mål. Ridå Spanien.

De försökte på alla sätt och vis låsa upp det amerikanska försvaret, men det gick inte, det ville sig inte och USA är sensationellt klart för final i Confederations cup.