Helsingborg klar för semifinal i Svenska Cupen

Bilden:Helsingborg är klart för semifinal i Svenska cupen sedan man i förlängningen besegrat Syrianska med 3—1. René Makondele och Erik Sundin (bilden) gjorde de avgörande målen.

Helsingborgs IF är vidare till semifinal i Svenska Cupen efter att ha slagit ut Syrianska FC på söndagskvällen. Det krävdes dock förlägning för att avgöra matchen. När domaren blåste av under ordinarie speltid stod 1-1 efter att Erik Sundin gett HIF ledningen i den andra halvleken. Hemmalaget kvitterade med tio minuter kvar av den adnra halvleken och förlägning krävdes. Där tog HIF taktpinnen direkt och René Makondele gav HIF åter ledningen i matchen bara ett par minuter in på förlägningen. Sedan ökade Erik Sundin på till 3-1 när det återstod en minut kvar av förlängningen.

Matchfakta:
Mål: 0-1 63:e Erik Sundin, 1-1 80:e Imad Zatara, 1-2 92 (förlägning) Rene Makondele, 1-3 120:e (förlängning) Erik Sundin.