Wilton Figueiredo ordnade MFF-seger till slut

Bilden:När MFF besegrade Djurgården med 2-1 hemma på Swedbank Stadion satte Labinot Harbuzi (bilden) punkt för den himmelsblå måltorkan redan i sjätte minuten, medan Wilton Figueiredo förde laget tillbaka in på vinnarspåret med sitt första mål för klubben i den 68:e.

Efter tre matchers måltorka för Malmö FF lossnade det hemma mot Djurgården. Harbuzi och Figueiredo stod för fullträffarna. Malmö spelade bländade fotboll långa stunder, men föll också tillbaka då och då.

Djurgården låg och fiskade efter möjligheter. En crossboll ut till Johan Oremo och där var läget. Oremo nickade fram till Sebastian Rajalakso, som smet mellan mittbackarna och kvitterade till 1-1 minuterna före halvtid.

Närmare kom inte laget i sin poängnöd.

Malmö FF         Djurgården

Malmö FF-Djurgården 2-1(1-1)
1-0 Labinot Harbuzi (6), 1-1 Sebastian Rajalakso (40), 2-1 Wilton Figueiredo (68).

Varningar Malmö FF: Ricardinho.
Varningar Djurgården: Andrej Komac, Markus Johannesson, Jan Tauer.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 14 054.

Halmstad vände underläge mot ÖIS

Halmstad fortsätter att visa fin form. Segern över bottenlaget Örgryte var lagets fjärde på de fem senaste matcherna.

Halmstads BK    Örgyte IS

Halmstad-Örgryte 2-1 (0-1)
0-1 David Leinar (28), 1-1 Michael Görlitz (54), 2-1 Andreas Johansson (66).

Varningar Halmstad: Anel Raskaj, Tim Sparv.
Varningar Örgryte: Magnus Källander.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 4 889.

Elfsborg serieledare efter kryss mot Gais

Elfsborg fortsätter ta poäng i varje match. 1-1 mot Gais var åttonde raka utan förlust, och förde Elfsborg till serieledning.