AIK vann toppmötet mot Bofors i hockeyallsvenskan

Bilden:AIK:s Christoffer Heino-Lindberg höll nollan för andra matchen i rad denna gång mot hemmastarka Bofors där AIK vann med 2-0.

Matchen var mållös efter de två första perioderna efter en kavalkad av missade målchanser. Det hade staffskytten Björn Kindahl chans att ändra på efter att Linus Persson blivit nedgjord i ett friläge med två minuter spelat av mittperioden. Men ställningen stod sig eftersom Kindahl missade pucken när han skulle sätta dit straffen.

Så kom det då, målet. Det dröjde till en bit in i sista perioden innan AIK:s Richard Gynge spräckte nollan. Efter flera dåliga powerplay, så dröjde det bara 13 sekunder för Gynge att sätta dit en puck som styrdes via en motståndarklubba och letade sig upp i krysset. AIK avgjorde genom Johan Ryno med knappt tre minuter kvar.

Borås-Malmö Redhawks 3-4 ef

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

IK Oskarshamn 19 3 4 12 36 -51 16

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.