Dif:s fans knockar Assyriska spelare



Bilden:Assyriskas Andi Toompuu träffas av ett slag från en inrusande supporter. Foto:TV4/Fotbollskanalen

Angreps av åskådare efter matchen.

- Typiskt sett handlar det om böter. Serien är ju slut nu så det handlar inte om nästa match på neutral mark eller så, säger Khennet Tallinger, ordförande i disciplinnämnden, till Aftonbladet.

Maxböter är 500.000 kronor. Tidigare i höstas straffades Djurgården med 70.000 kronor sedan ett par supportrar tagit sig in på planen i samband med matchen mot Malmö FF.

Även på Söderstadion och Nya Ullevi och har supportrar tidigare den här säsongen tagit sig in på planen. Utvecklingen förvånar inte Assyriskas Petter Furuseth, tidigare i Örebro och Hammarby, som fick se flera av sina lagkamrater få slag utdelade mot sig av inrusande supportrar i söndagens kvalmatch.

- Det är för mycket våld och utomsportsliga händelser i svensk fotboll. På många sätt har jag bara väntat på att det ska gå ut över spelarna också. Det har gått för långt och det är skrämmande, säger Furusth till VG.

Föbundsordförande Lars-Åke Lagrell instämmer i norrmannens bild av den hårdare stämningen kring svensk fotboll.

- Ja, det har både du och jag sett. Men om jag hade någon patentlösning på det här problemet så hade jag givetvis använt den, säger han till Expressen.

Minst fyra spelare i Assyriska - Andi Toompuu, Mattias Genc, Martin Lorentzson och Fredrik Samuelsson - ska enligt Södertäljeklubben ha attackerats när supportrar rusade in på planen sedan Djurgården säkrat det allsvenska avancemanget.

Polisen har tagit del av bildmaterial och är hoppfull om att kunna gripa våldsverkarna.

- Vi har goda förhoppningar om att kunna identifiera gärningsmännen, säger Mikael Petterson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral, till Expressen.

Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson medger att klubben och polisen var överens om att inte försöka stoppa inrusande fans.

- Vi gjorde en bedömning tillsammans med polisen och kom fram till att det skulle krävas en kraftig våldsanvändning för att freda planen och det skulle inte ha varit värt priset eftersom människor då skulle ha blivit slagna, säger Jonson till Fotbollskanalen.

Enligt Jonsson var planen att spelare och ledare skulle lämna fotbollsplanen så snabbt som möjligt efter slutsignalen. En taktik som inte föll väl ut.


Källa:www.dn.se/aftonbladet/Expressen



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback