Frankrike tog ett stort kliv mot VM-Portugal tursamt mål

Bilden:Nicholas Anelka jublar, irländarna deppar.Stjärnspäckade och under­presterande Frankrike kan tillfälligt andas ut i VM-kvalet efter en 1–0-seger mot Irland på bortaplan i en match där det var mer kamp än skönspel.

Irland tycktes åtminstone i första halvlek ha kontroll över skeendet. Frankrike hade mycket boll, men anfallen blev ofta omständliga och långsamma. Hemma­laget var väl samlat, uppträdde aggressivt och kom till några farliga omställningslägen. I andra halvlek tog gästerna över allt mer, och i 73:e minuten kunde Nicholas Anelka avgöra via ett irländskt ben. Nu är det tydlig fördel Frankrike, och dess pressade förbundskapten Raymond Domenech, inför returen på hemmaplan på onsdag.

Portugal, som tog play-off-platsen i Sveriges VM-kvalgrupp, kontrollerade sitt hemmamöte med Bosnien-Hercegovina - dock utan att briljera. Bruno Alves nickade in 1-0 i den 31:a minuten. Med både en nick i ribban och en stolpträff var sedan Bosnien nära att kvittera i slutminuterna, men resultatet stod sig matchen ut.