Lennart Wass och Jeglertz tränar Djurgården

Bilden: Andrée Jeglertz blir kvar som ena halvan av en tränarduo. Den andra halvan heter Lennart Wass. Och ny sportchef blir Stefan Alvén.

 

Enligt Djurgårdens hemsida blir det den nuvarande tränaren Andrée Jeglertz som, trots att han tidigare meddelat att han endast var intresserad av jobbet om han får vara ensam huvudtränare, som delar tränaransvaret med Wass.

Får man tro Ingvar "Putte" Carlsson är det dock inte skrivet i sten.

- Han har ett gällande kontrakt och vi ska fråga honom igen. Han har ännu inte tackat ja, säger Carlsson till TV4:s Fotbollskanalen.


 

På fredagen godkände Djurgården fotbolls styrelse förslaget på den nya sportsliga organisation som Ingvar "Putte" Carlsson, klubbens sportsligt ansvarige, föreslagit.


En del av tränarstaben är helt klar till nästa allsvenska säsong: Lennart Wass.

- Jag kommer att vara en av tränarna i konstellationen. Det känns fantastiskt inspirerande, säger Wass till Eurosport på nätet.

- Jag ser fram emot att få vara med och producera många nya, unga förmågor.

Wass är i dag tränare för Stockholms distriktslag för pojkar födda 1994 och har en lärartjänst på Enskedeskolan.


 

Före detta Djurgårdenspelaren Stefan Alvén blir ny sportchef.

Alvén har i många år också jobbat som advokat åt Djurgården, med juridiskt ansvar för kontrakts- och transferfrågor. Under 2005, när Djurgården vann både allsvenskan och svenska cupen, satt han också med i klubbens styrelse.


Ett arbetsutskott bestående av Putte Carlsson, Stefan Alvén, Lennart Wass, Andrée Jeglertz, Bo Augustsson och Tommy Davidsson kommer att arbeta med de långsiktiga sportsliga frågorna.

A-laget kommer nästa år att bestå av 17 utespelare och två målvakter samt 6-8 ungdomsspelare.


Bilden:Djurgården jagar den åländske mittbacken Jani Lyyski, 26. - Han är en bra karaktär, en mycket trevlig person. Vi är mycket mycket imponerade, säger Ingvar "Putte" Carlsson, sportsligt ansvarig i Djurgården till tidningen Nya Åland.


Källa:www.aftonbladet.se/www.nyan.aland.fi


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback