Loui Eriksson matchhjälte i svenskmötet mot Detroit

Bilden:Loui Eriksson avgjorde när hans Dallas slog svensklaget Detroit borta med 3-1 i NHL-ishockeyn natten till torsdagen.

I ett misslyckat försök att blockera en passning från Dallas Mike Ribeiro i matchens tionde minut styrde hemmalagets Jonathan Eriksson oturligt in 1-0 för Dallas mellan benen på målvakten Jimmy Howard.

Matt Niskanen drygade sedan ut Dallas ledning i början av andra perioden innan Henrik Zetterberg visade på fortsatt god målform och reducerade drygt två minuter senare.

Målet var Zetterbergs nionde för säsongen och han har nu gjort mål i de tre senaste matcherna.

Knappt 13 minuter in i tredje perioden klev Loui Eriksson fram och gjorde matchens sista mål, även hans nionde för säsongen.

Dallas fick i och med segern en bra avslutning på sin resa med fyra bortamatcher på rad.

Detroit-Dallas 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Detroit: Henrik Zetterberg (9).