Mattias Jonson räddade Djurgården i kvar i Allsvenskan

Bilden:Mattias Jonson räddade kvar Djurgården i allsvenskan.Med bara tre minuter kvar av den andra förlängningskvarten nickade han in 3-0.

Två mål skulle ta matchen till förlängning. Det fixade Djurgården. Sedan ordnade Mattias Jonson en plats i allsvenskan när han satte 3-0. Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz hade ett klart budskap till spelarna inför den avgörande kvalmatchen - pressa högt, ta många avslut och håll ihop laget. Assyriska skulle malas ner på Stockholms stadion. Precis så blev det.

Patrik Haginge och Mattias Jonson var delaktiga i en misslyckad frisparksvariant - till slut hamnade bollen hos vänsterbacken Jan Tauer som tryckte in 1-0 med kraft bakom Berglund.

Publiken exploderade. Tauer fick glädjerus och målet höjde Djurgården.

Åtta minuter senare var det dags igen.

Hrvoje Milic tog sig förbi på vänsterkanten, hittade in till Christer Youssef som placerade in 2-0 vid den första stolpen.

Målet innebar förlängning - och även där var Djurgården överlägset, men det var först i den 116:e minuten som Mattias Jonson nickade Djurgården kvar i allsvenskan.

Djurgården–Assyriska 3–0 (e förl, 2-0 (0-0) vid full tid)
1-0 Jan Tauer (52), 2-0 Christer Youssef (60), 3-0 Mattias Jonson (116).

Varningar, Djurgården: Jan Tauer, Hrvoje Milic, Mattias Jonson.
Assyriska: Martin Lorentzson, Kristoffer Näfver, Petter Furuseth, Lamin Conateh.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 10 458.