Örlund klar för Rosenborg-kontrakt t.o.m 2012


Bilden:Allsvenska guldmålvakten i AIK, Daniel Örlund, byter klubb. Han går till nye förbundskaptenens Erik Hamréns Rosenborg i den norska ligan.Nu är det officiellt det som alla visste i höstas redan.


AIK och norska seriesegrarna Rosenborg BK är överens om en transfer gällande 29-årige målvakten Daniel Örlund. Totalt blev det 142 tävlingsmatcher och 59 hållna nollor i AIK-tröjan för Örlund och han avslutar som både svensk mästare och cupmästare.

- Vi har erbjudit Daniel en förlängning, men ej kommit överens om villkoren och därför lämnar han AIK nu när hans avtal löper ut. Daniel har en lång historik i AIK och en fantastisk säsong bakom sig, vi önskar honom lycka till i sitt nya uppdrag, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Daniel Örlund (född 23 juni 1980) kom till AIK från Spårvägens FF inför 2002, men matchades endast i träningsmatcher under det första året. Den riktiga tävlingsdebuten skedde den 7 maj 2003 borta mot Carlstad United BK i Svenska cupen då AIK vann med 4-1. I Superettan 2005 tog han över som förstemålvakt i AIK, en position som han höll ända tills våren 2008 då Nicklas Bergh utmanade på allvar. När sedan AIK gjorde klart med den finske U21-målvakten Tomi Maanoja lånades Daniel Örlund i augusti 2008 ut till Fredrikstad FK där han gjorde bra ifrån sig.

Efter den norska säsongen kom Örlund tillbaka till AIK efter utlåningen och han stod i samtliga tävlingsmatcher under 2009 (gick av i paus med ryggont i cupmatchen mot BK Häcken) då både Tomi Maanoja samt Nickas Bergh varit långtidsskadade.

Totalt blev det 142 tävlingsmatcher och 59 hållna nollor i AIK-tröjan för Daniel Örlund, den sista i cupfinalen då AIK besegrade IFK Göteborg med 2-0 inför 24 365 åskådare på Råsunda Fotbollstadion. Han var rankad etta i räddningsprocent (84%) och antal hållna nollor (16) i Allsvenskan av de målvakter som spelat minst hälften av matcherna. Örlund var även nominerad till titeln ”årets målvakt”, men priset gick till landslagets och PSV Eindhovens Andreas Isaksson.



Källa:www.aikfotboll.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback