Robin Söderling mot del Potro i semifinal i Masters


Bilden:Robin Söderling ställs mot Juan Martin del Potro, Argentina, i lördagens semifinal i Masters-slutspelet i London.


Robin Söderling ställs mot Juan Martin del Potro i semifinalen i Masters-slutspelet. Det stod klart trots att det blev förlust mot Nikolaj Davydenko. Söderling vann nämligen ett set, vilket räckte för att vinna grupp B.

Ett vunnet set mot Nikolaj Davydenko, det räckte för att undvika mardrömsmotståndaren Federer och få en semifinal mot Juan Martin del Potro.

Det var en stor pust lättnad — trots att han bara utjämnat till 1—1 i set mötet mot Nikolaj Davydenko. För första gången i karriären räckte det för Söderling att bara vinna ett set i en tennismatch — i alla fall om han ville slippa ännu en match mot Roger Federer. För inför den avslutande gruppmatchen var förutsättningarna klara:

Ett vunnet set var vad som krävdes för att Söderling oavsett slutresultat i matchen skulle sluta etta i gruppen och ställs mot tvåan i grupp A — Juan Martin del Potro.

Att matchen mot Davydenko sedan slutade med förlust 6—7 (4—7), 6—4, 6—3, hade mindre betydelse för Söderling men desto större för Davydenko. Det gjorde att ryssen och inte Novak Djokovic gick till semifinal och han får det tvivelaktiga nöjet att möta Roger Federer.


Se ATP-TV intervju nedan:

"Kommer att behöva spela min bästa tennis".


Källa:www.sr.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback