Robin Söderling ställer upp i Paris trots tennisarmbåge


Bilden:Robin Söderling har beslutat sig för att ställa upp i ATP-turneringen i Paris i nästa vecka, trots problemen med armbågsskadan.


Svensken jagar också en plats i ATP-slutspelet.
Armen är bättre och tränaren Magnus Norman bekräftar idag att Robin Söderling reser till Paris för spel i årets sista Masters 1000-turnering. I Bercyhallen åkte han förra året ut i andra omgången mot en viss Roger Federer men redan 2004 var han i kvartsfinal. Ett bra resultat kan ta honom till London och ATP-slutspelet men det finns starka konkurrenter som även denna vecka samlar poäng. Han gav upp i Stockholm och avstod Valencias 500-tävling men nu är han redo. Mycket poäng finns att spela om i Paris men både davydenko och Verdasco före honom på racet har plockat poäng i veckan.


Fakta:
Tennisarmbåge (lateral epikondylit), ibland kallad enbart "tennisarm", är en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Musklerna är de som sträcker fingrar och böjer handleden bakåt, så kallade extensorer. Inflammationen orsakas av mindre bristningar i bindväven som fäster musklerna vid överarmsbenet (humerus).


Källa:TT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback