Säker seger mot Almtuna men alla slår alla i hockeyallsvenskan

Bilden:AIK blev Almtuna övermäktiga i hockeyallsvenskan. Matchen i Stockholm slutade 3-1 till AIK.Christopher Heino-Lindberg var tillbaka i AIK-målet och räddade 20 av 21 skott. Däremot saknades bland andra en annan färgstark profil i Dick Tärnström.

Efter tre raka segrar fick Almtuna, som senaste veckan haft problem med sjukdomar i laget, alltså se sig besegrat av ett AIK som helt enkelt var bättre. Det gällde inte minst effektiviteten vid spel i numerärt överläge. Två av AIK:s mål gjordes i spel fem mot fyra. Almtuna stannar kvar på åttonde plats i tabellen, medan AIK går förbi Mora och Bofors upp på femte plats. En viktig seger för AIK i det getingbo som rymmer sju lag inom fem poängs marginal.Nästa match för "gnaget" blir mot favoriten Leksand borta i deras egen högborg Ejendals arena.

AIK-Almtuna 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (13.50) Mattias Beck (Per Savilahti-Nagander, Jonas Westerling) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2-0 (6.56) Richard Gynge (Jonas Westerling, Mattias Beck), 2-1 (15.03) Johan Andersson (Andreas Paulsson, Robert Kimby).
Tredje perioden: 3-1 (13.34) Daniel Bång (Stefan Johansson, Christian Sandberg) spel fem mot fyra.

AIK-Almtuna 3-1

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

IF Troja/Ljungby 16 3 3 10 37 -53 14

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.