Sjunde raka förlusten för Timrå-Modo vann mot SSK

Bilden:Förlustraden är nu uppe i sju matcher efter ytterligare en motgång, 1-3 borta mot Djurgården.

Bilden:Förlustraden är nu uppe i sju matcher efter ytterligare en motgång, 1-3 borta mot Djurgården. Nu börjar tiden rinna ut för Berglund och hans jumbogäng i elitseriehockeyn.

Kanske blir söndagens hemmamöte med Frölunda, den sista matchen före landslagsuppehållet, Berglunds sista chans i Timrå. Förlusten på lördagskvällen i Stockholm innebär att Timrå ramlade ned på sista plats i elitserietabellen.Djurgården tog greppet om matchen direkt och dominerade stort i öppningsperioden, men fick bara utdelning en gång sedan Christian Eklund styrt in 1-0. Marcus Krüger gjorde 2-0 i den andra perioden, också på styrning, innan Jimmie Ölvestad avgjorde matchen med sitt 3-0-mål i början av sista perioden. Martin Sonnenberg svarade för Timrås tröstmål.

Djurgården-Timrå 3-1(1-0)(1-0)(1-1)

Modo tog efterlängtad seger mot SSK hemma

Bilden:Per-Åge Skröder fick äntligen göra mål igen. Han satte 1-0 hemma mot Södertälje och Modo vann med 4-1.

Modo tog en väldigt viktig trepoängare och en gruvlig revansch på Södertälje. 4-1 till Örnsköldsvikslaget som spelade med självförtroende.Det var en i en lång räcka ödesmatcher för Modo, sist i tabellen inför drabbningen mot Södertälje med bara en seger under ordinarie matchtid. Örnsköldsvikslaget hade redan börjat tappa mark i tabellen.Märkligt nog såg Modo ut att ha bästa självförtroendet och energin. Första två perioderna gick klart i Modos tecken, framförallt den andra där Södertälje sköt sitt första skott efter 13 minuter!

En oerhört viktig trepoängare för Modo, som dessutom vann sin andra raka hemmamatch - laget besegrade Timrå i förlängning i tisdags.

Modo har också spottat upp sig ordentligt spelmässigt den senaste tiden. Läget i tabellen är dock fortfarande ytterst prekärt.

Modo-Södertälje 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (18.08) Per-Åge Skröder.

Andra perioden: 2-0 (14.40) Josh Green (Mats Zuccarello-Aasen) spel fem mot fyra, 3-0 (15.06) Mats Zuccarello-Aasen (Per-Åge Skröder).

Tredje perioden: 4-0 (11.54) Josh Green (Hannu Pikkarainen), 4-1 (12.45) Ryan Glenn (Linus Klasen, Petri Pakaslahti).

Skott: 32-24 (11-7, 12-6, 9-11).
Utvisningar Modo: 7x2.
Utvisningar Södertälje: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Ulf Rådbjer, Tumba.
Publik: 5 497.