Stark start gav Detroit segern-"Z" och "Homer" avgjorde

Bilden:Två svenskmål bl.a av Tomas Holmström i den första perioden gav Detroit hemmaseger mot Boston med 2–0, i NHL-ishockeyn natten mot onsdagen.

Detroit har haft problem både anfallsmässigt, där man saknar skadade Johan Franzén och Valtteri Filppula, och med ojämnt spel på målvaktsfronten. Mot Boston fick man dock några glada besked. I första perioden gjorde Henrik Zetterberg 1–0, andra målet på de tre senaste matcherna, och Tomas Holmström följde upp med 2–0 innan periodslutet. Holmström har varit en av de mer framstående spelarna i Detroit i år och noterats för åtta mål på tretton matcher. Boston, som också saknar viktiga forwards i Marc Savard och Milan Lucic, tryckte på men kom inte närmare än två ramträffar.

Bilden:Detroitmålvakten Chris Osgood kunde därmed räkna in den första nollan för säsongen, hans 50:e totalt i karriären.

Även i mötet Vancouver–New York Rangers satte svenskarna sin prägel. Mikael Samuelssons gjorde 1–0 och 3–1 för hemmalaget, hans sjunde och åttonde mål för säsongen. Henrik Sedin spikade sedan slutresultatet till 4–1.

Trots en bra match av Jonas Gustavsson förlorade Toronto mot Tampa Bay med 1–2 efter förlängning. Toronto har därmed förlorat tolv av tretton spelade matcher. Gustavsson stod för 30 räddningar och blev utsedd till matchens näst bästa spelare.