Växjö upp i topp efter bortaseger mot AIK

Bilden:Växjö är tillbaka som serieledare. Detta efter en imponerande seger mot AIK på Hovet i Stockholm.Växjös målvakt Viktor Fasth var fenomenal. Han motade samtliga 36 skott och blev lagets största hjälte.

Gästerna började respektlöst i Solnalagets tempel. Redan efter 3.33 tryckte Josh MacNevin in ledningspucken i spel fyra mot tre. AIK kom successivt in i matchen igen. Men smålänningarna chockade hemmapubliken när Daniel Åhsberg lurade bort Christopher Heino-Lindberg i målet och gjorde 2–0.

I mittperioden hade AIK verkligen sin stora chans att komma in i matchen igen. Men varken spel fem mot tre i en minut eller spel fem mot fyra vid upprepade tillfällen hjälpte AIK.

I över halva perioden fick Växjö kämpa i numerärt underläge – och trots att det hettade till rejält om öronen lyckades man hålla tätt. I tredje skärpte laget till sig och höll sina spelare på isen istället. Vilket resulterade i tre poäng.

IK Oskarshamn 20 3 4 13 36 -53 16

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.