AIK fick ingen hjälp från Malmö FF-DIF och "Bajen" förlorade

Bilden: Thomas Olsson (t.v.) gjorde det avgörande målet på sin gamla klubb.Gustav Svensson jublar åt hans insats. Göteborg behövde minst en, men tog tre poäng mot Malmö när de vann med 1-0. På god moral, trygghet i spelet och en jätteräddning av Kim Christensen.

Snabbe Daniel Larsson sprang ifrån alla, sköt förbi målvakten och en försvarare, men Hjalmar Jonsson han stoppa bollen och klacka den i stolpen och ut.

Guldkandidaten kunde haft noll poäng några minuter in i andra halvlek, ty då hade Malmö tre målchanser, varav en som alla på nya Malmö stadion trodde skulle sitta: när Robert Åhman Persson sköt från tre meter.

Bilden:Blåvitts målvakt Kim Christensen kastade sig till höger, samtidigt som han fick ut vänster arm och räddade som en handbollsmålvakt-grymt!

Sista matchen i årets allsvenska, den mot AIK på Gamla Ullevi den 1 november, är slutsåld. 17 206 personer har försäkrat sig om en biljett till matchen:

2009-11-01 15:00 IFK Göteborg-AIK (Allsvenskan 2009)

Information om evenemangen

IFK Göteborg, Omgång 30
Gamla Ullevi

För närvarande helt uppbokat

Malmö FF-IFK Göteborg 0-1 (0-1)
0-1 Thomas Olsson (28).

Varningar Malmö FF: Daniel Andersson, Jasmin Sudic, Robert Åhman Persson.
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 18 293.

Häcken vände på fyra minuter mot DIF

Bilden:Superettan. Ordet blir allt verkligare för Djurgården, som förlorade med 1-2 borta mot Häcken på måndagen. Man hade halmstrået i sin hand, men lyckades inte greppa det.

Allsvenskans jumbolag lyckades trots allt ta ledningen - men allt vände när bara kvarten återstod av matchen.

I den 74:e minuten kvitterade Häckens inhoppare Vinicius Lopes Souto när han vackert placerade bollen intill Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

Därefter lade Häcken in en extra växel mot ett alltmer desperat bortalag, och i den 78:e minuten nickade John Chibuike in 2-1 till hemmalaget.

Häcken-Djurgården 2-1 (0-1)
0-1 Hrvoje Milic (40), 1-1 Vinicius Lopes (74), 2-1 John Chibuike (78).

Varningar Häcken: John Chibuike.
Varningar Djurgården: Kebba Ceesay.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 1 845.

Hammarby helt utan anfall förlorade mot Halmstad

Bilden:Hammarbys Freddy Söderberg blir överkörd utav Halmstads Michael Görlitz. Det var två pressade lag som sprang ut på Örjans vall. Något som också präglade matchen. Det var nervöst, fullt med enkla misstag, felriktade passningar och få målchanser.

Under de 90 minuterna skapade varken Halmstad eller Hammarby knappt några riktigt heta farligheter. Det handlade i stället mest om spel på mittplan och några slumpchanser.

Men plötsligt kom HBK:s segermål. I den 77:e minuten slog Per Johansson ett högt inlägg som Joe Sise tog ner på bröstet och Tim Sparv höll sig påpassligt framme och nöp till bollen med högern förbi Kristoffer Björklund i målet.För Hammarby ser det fortsatt tungt ut. Det enda stockholmarna kunde glädjas åt under måndagskvällen var Häckens vändning mot jumbon Djurgården.

Halmstad-Hammarby 1-0 (0-0)
1-0 Tim Sparv (78).

Varningar Halmstad: Marcus Olsson
Varningar Hammarby: David Johansson, Freddy Söderberg, Emil Johansson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 4 324.