Charlie Davies tillstånd stabilt efter bilolycka-missar VM


Bilden:Den förre Hammarbyspelaren Charlie Davies tillstånd är allvarligt men stabilt efter bilolyckan i tisdags. Någon fara för den amerikanske landslagsspelarens karriär ska det inte vara, men VM-drömmen ser ut att vara över.


Davies har opererats för sina skador efter olyckan strax utanför Washington, som krävde en 22-årig kvinnas liv. Davies har flera frakturer i höger ben och en sargad urinblåsa.

- Skador av den här karaktären kräver vanligen en återhämtningsperiod på sex till tolv månader och sedan omfattande rehabilitering, säger Dan Kalbac, det amerikanska landslagets läkare, som haft nära kontakt med läkarna på Wahington Hospital Center Medstar, där Davies opererats.

- Tack vare Charlies goda fysik så har utsikterna för fullständig rehabilitering och möjligheter till spel på högsta nivå förbättrats avsevärt.

Davies kommer att bli kvar på sjukhuset minst en vecka och ytterligare ingrepp kommer att krävas.

Det anses osannolikt att han kommer att kunna spela VM i Sydafrika nästa år. Davies är annars en spelare för USA:s startelva. Han spelade också 78 minuter när USA slog Honduras i lördags och passade bland annat till ledningsmålet. Segern säkrade VM-platsen.

Bilolyckan Davies var med om inträffade kl 03.15 lokal tid på tisdagen, nära det amerikanska landslagshotellet i Pentagon City. Bilens förare uppges ha tappat kontrollen över bilen och kört in i ett metallräcke på George Washington Memorial Parkway. En kvinnlig passagerare i bilen omkom.

Davies spelade i Hammarby men såldes i somras till franska klubben Sochaux.

 

Källa:Reuters/AP


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback