Djurgården hemmabesegrade HV 71 efter fyra år!

Bilden:Med fem minuter kvar utnyttjade Djurgårdens Jacob Josefson ett HV-misstag och sköt in segerpucken bakom Stefan Liv i en välspelad match.

Det var Djurgårdens första seger över serieledaren på nästan två år, den 28 december 2007, och den långa segerlösa sviten på hemmaplan var än mer anmärkningsvärd. Djurgården hade inte vunnit hemma över HV sedan den 27 december 2005.

Det såg dock ut som om Djurgården skulle vända trenden, åtta matcher lång, ganska enkelt då laget ledde med 2-0 i början av den andra perioden. Mathias Tjärnqvist bröt sin tio matcher långa måltorka och gjorde sitt första mål efter återkomsten till klubben då han slog in 1-0 i inledningen av matchen.

När sedan Tim Eriksson snyggt styrde in 2-0 på Andreas Holmqvists skott efter bara 36 sekunder av andra perioden hade hemmalaget tagit ett ordentligt grepp.

Jönköpingslaget är elitseriens överlägset bästa i numerärt överläge och utnyttjade första chansen då Martin Thörnberg slog in returen på Johan Davidssons skott knappt två minuter efter Djurgårdens 2-0. Och bara drygt två minuter senare kom kvitteringen genom André Petersson.

Jacob Josefson utnyttjade en backtavla och satte segermålet 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) med drygt fem minuter kvar. HV-backen Johan Björk missade en dribbling i egen zon och Josefson satte segermålet utan pardon.

Djurgården HV 71

Djurgården-HV 71 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Första perioden: 1-0 (5.04) Mathias Tjärnqvist (Michael Holmqvist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (0.36) Tim Eriksson (Andreas Holmqvist, Marcus Krüger), 2-1 (2.21) Martin Thörnberg (Johan Davidsson) spel fem mot fyra, 2-2 (4.55) André Petersson (Per Ledin, Kristopher Beech).

Tredje perioden: 3-2 (14.52) Jacob Josefson.

Skott: 28-33 (11-11, 6-9, 11-13).
Utvisning, Djurgården: 4x2. HV 71: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 6 788.