Djurgården imponerade på bortais mot Rögle

Bilden:Elitseriens bästa bortalag Djurgården hade inga problem med att besegra ett urblekt Rögle med 3-1.

Förra säsongen tog Rögle mer än dubbelt så många poäng hemma som borta - 47 respektive 20. Den här säsongen är det uppochnedvända världen. Rögle har blivit ett stabilt bortalag - och ett uselt hemmalag.

Och det blev inte heller något trendbrott mot Djurgården. Och det trots en alldeles lysande start med mål redan efter 26 sekunder. Hemvändaren Mathias Månsson rakade in en målvaktsretur från nära håll.

Rögle lyckades dock aldrig profitera på det tidiga ledningsmålet. Djurgården jobbade sig in i matchen allt eftersom - och gjorde det med en stark forechecking.

Lagkaptenen Jimmie Ölvestad visade vägen med sitt 1-1-mål efter 9,24. Ölvestad avslutade snyggt på Andreas Holmqvists lysande passning.

Det var tredje matchen i rad som Ölvestad gjorde mål. I andra perioden tog Djurgården över och gjorde ett ryck målmässigt.

Först satte Marcus Nilson 2-1 i power play och sedan offrade sig Ölvestad och gav Christian Eklund öppet mål.

Efter det kontrollerade Djurgården matchen – och Rögle var aldrig riktigt nära.

Rögle-Djurgården 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
Första perioden: 1-0 (0.26) Mathias Månsson (Peter Högardh) , 1-1 (9.24) Jimmie Ölvestad (Andreas Holmqvist, Nichlas Falk).

Andra perioden: 1-2 (9.07) Marcus Nilson (Kyle Klubertanz, Nichlas Falk) spel fem mot fyra, 1-3 (19.06) Christian Eklund (Jimmie Ölvestad).

Skott: 19-32 (4-8, 6-17, 9-7).
Utvisningar Rögle: 4x2.
Utvisningar Djurgården: 6x2, 1x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 4 692.