Erik Hamrén hoppas ännu på att bli förbundskapten?


Bilden:Erik Hamrén hoppas fortfarande att han blir Sveriges nästa förbundskapten i fotboll. Det sade han dagen efter att förhandlingarna mellan Svenska Fotbollförbundet och han klubb Rosenborg strandade.


Efter lördagens träning, drygt ett dygn efter beskedet att Rosenborg och det svenska förbundet inte kunde komma överens, kommenterade Erik Hamrén vad som hänt inför ett stort pressuppbåd, skriver Trondheimtidningen Adresseavisen på nätet.

- Jag ger inte upp innan kampen är avblåst, sade han trots de strandade förhandlingarna.

- Jag hoppas det blir jag.

Erik Hamrén var påtagligt påverkad av de senaste dagarnas turbulens och dragkamp kring hans person. Efter att ha förklarat att han var stolt över att vara tränare i Rosenborg, som han anser är Nordens bästa klubblag, sade han:

- Ni förstår hur jag mådde i går och ni förstår hur jag mår i dag. Det behöver jag inte gå in på i detalj.

Sedan sade Hamrén att han inte insett att det saknas en klausul i kontraktet med Rosenborg som ger honom rätt att försvinna om han får erbjudande om att bli landslagstränare.


- Allt gick så fort då vi skrev kontraktet. Jag var stolt över att få erbjudandet att ta över Nordens bästa klubb och tänkte inte så mycket på klausulen att jag inte fick förhandla med varken klubblag eller nationsförbund förrän det var högst sex månader kvar på kontraktet.


Den 52-årige svensken försäkrade att hans förhållande till ledningen i Rosenborg fortsatt är gott. Men han vill vänta med att förhandla om en förlängning av sitt kontrakt med klubben. Det nuvarande gäller till och med 2010.

- Nej, vi väntar lite. Kampen är inte slut innan domaren har blåst efter 90 minuter. Det har han inte gjort än, sade Hamrén.

Det är dock osäkert om Svenska fotbollförbundet kommer att ta förnyad kontakt med Rosenborg när det står klart att Erik Hamrén fortfarande har intresse av att bli förbundskapten. På förbundet har man beslutat sig för att lägga locket på efter allt rabalder kring diskussionerna med Erik Hamrén.

Svenska fotbollförbundet skriver på sin hemsida att det var landslagschefen Lars Richt och tillträdande generalsekreteraren Mikael Santoft som var i Trondheim i fredags och förhandlade med Rosenborg.

"Det var ett mycket bra samtal, Rosenborg var helt prestigelösa och mycket professionella och även om vi inte kunde hitta en lösning och vi blev besvikna, så känns det bra att det inte är några hard feelings mellan oss", säger Mikael Santoft på hemsidan.

Förbundsstyrelsen hade ett möte i ärendet på lördagen. Där beslutades att man ska fortsätta att arbeta med den lista över tänkbara kandidater som fastställdes för omkring två veckor sedan.


"Låt oss ha lite perspektiv på detta, kvalspelet till EM 2012 inleds först till hösten 2010. Vi känner att även om tränare sitter fast med avtal och andra konstruktioner så är de mycket intresserade av förbundskaptensuppdraget. Det gör oss förhoppningsfulla att hitta en bra lösning", säger Santoft.


Redan den 18 november väntar dock nästa landskamp för Sverige. Då är det match mot Italien på bortaplan.

 

Källa:www.adressavisentrondheim.no


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback