”Erik Hamrén rätt man för jobbet” anser Sportfånen


Bilden:Erik Hamrén är rätt man för förbundskaptensjobbet. Mycket talar nu också för att han tar över efter Lars Lagerbäck. Tillsättningen är i så fall ännu en seger för förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.


Erik Hamrén har precis de egenskaper som krävs:

•Rätt ålder. Hamrén är 52 år och mitt i karriären. Han har lång erfarenhet, men är fortfarande väldigt äregirig och ambitiös. Han är en vinnartyp som fört både lilla Ålborg till ligaguld i Danmark (2008) och stora Rosenborg (2009) till titeln i Norge.


•Rätt bakgrund. Hamrén kan svensk fotboll, men har också rätt distans efter fem år utomlands. Han har tränat klubbar som Brommapojkarna, Vasalund, AIK och Örgryte, men har också smakat internationell hetluft i Danmark och Norge.


•Rätt filosofi. Hamrén är ödmjuk men kan också ryta till ordentligt då det behövs. Rent fotbollstaktiskt har han med framgång anpassat och varierat spelmodellen utifrån spelarmaterialet.


•Rätt läge. Hamrén har ett år kvar på kontraktet i Rosenborg, men har avvaktat med att skriva på ett nytt. Lagrell kommer att se till att kompensera Rosenborg på rimligt sätt om Hamrén nu bryter kontraktet med den norska mästarklubben.


EXTRA:

Rosenborg vägrar släppa Hamrén

Den norska fotbollsklubben Rosenborg vill inte släppa tränaren Erik Hamrén, som är aktuell som ny förbundskapten. Efter mötet med förbundets ordförande anser Rosenborg att "Hamrén blev lurad av Lagrells bondfångeri". (TT)


 

Källa:www.svd.se/www.adressa.no



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback