GAIS riskerar poängavdrag-Wanderson saknar arbetstillstånd



Bilden:Gais-anfallaren Wanderson do Carmo har de två senaste månaderna spelat utan uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige, då klubben glömde att ansöka om en förlängning. Gais riskerar att få poängavdrag.Det skulle i så fall innebära att Gais hamnar sist i den allsvenska tabellen. Men klubben kan få böter istället.



"GAIS kommenterar uppgifterna i massmedia i dag på sin hemsida angående Wanderson do Carmo.
En ansökan om arbets- och uppehållstillstånd för GAIS brasilianske spelare Wanderson do Carmo har sedan tidigare lämnats in till Migrationsverket. Det besked som föreningen har fått av myndigheten är att ärendet är under behandling.
GAIS kommer under torsdagen att fortsätta arbetet med att inhämta fakta, men ser i dagsläget ingen anledning i att spekulera i vad som kommer att ske varken administrativt eller sportsligt.
Wanderson do Carmo anlände till GAIS under säsongen 2007 och skrev då ett fyraårskontrakt med föreningen. Hans kontrakt löper med andra ord till och med säsongen 2011.
"



Örebro anmäler Gais.
Gais brasilianare Wanderson do Carmo kan ha spelat två månader utan arbets- och uppehållstillstånd. Nu har Örebro SK lämnat in en protest till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

- Ja, för oss var det självklart och vi har skickat in en protest till Svenska fotbollförbundet, säger klubbdirektören Lennart Sjögren till Eurosport på nätet.

- Vi vill att förbundet utreder turerna i det här förhållandet. Vi kan ju bara läsa om det i media. För oss är det självklart att den här spelaren är okvalificerad att spela i allsvenskan.

I måndags besegrade Gais Örebro med 3—0.

Det är oklart om Örebro kommer att kunna få den matchen ändrad, eftersom Migrationsverket säger till TT att en person kan få sitt arbets- och uppehållstillstånd från datumet som anmälan kom in, i Wandersons fall den 17 september.




Källa:www.gais.e


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback