IFK nya serieledare – Tobias Hysén stor hjälte på Grimsta

Bilden:Tobias Hysén gjorde två mål och stod för förarbetet till det tredje när IFK Göteborg besegrade Brommapojkarna och tog temporärt över serieledningen från AIK.Här grattar han Niclas Alexandersson,38(!) efter att denne gjort 2-0 på en retur från ja just det Tobias Hysén.

Kim Christensen kan inte bara flytta stolpar och göra drömräddningar.IFK Göteborgsmålvakten är ett offensivt vapen också. Passningen till Tobias Hyséns mål mot Brommapojkarna (3-0 till slut) innebär att det är fördel "Blåvitt" i guldstriden. Det är inte säkert att det blir guldpytt på Kamratgården i november, men om det inte blir det är det knappast Tobias Hysén eller Kim Christensens fel.

Brommapojkarna-IFK Göteborg 0-3 (0-0)
0-1 Tobias Hysén (49), 0-2 Niclas Alexandersson (80), 0-3 Tobias Hysén (82).

Varningar, Brommapojkarna: Kim Odelius, Markus Karlsson, Pär Asp.
IFK Göteborg: Thomas Olsson, Hjalmar Jonsson.

Domare: Stefan Johannessson, Stocksund.
Publik: 3 822.

Porokaras två mål sänkte Halmstad

Bilden:HBK skapade flest målchanser och tog också ledningen på Behrn Arena. Det räckte dock inte för poäng denna kväll. Emir Kujovic gjorde HBK:s mål på straff i den första halvleken. Samme Kujovic hade tillsammans med Michael Görlitz jättemöjlighet att kvittera på övertid.

Efter tre raka förluster tog Örebro poäng igen, vann 2-1 hemma mot ett blekt Halmstad. Hemmamålen prickades in av finske landslagsmannen Roni Porokara som tog stolparna till hjälp båda gångerna.Halmstad hade en jättechans att kvittera i slutet men John Alvbåde gjorde en av säsongens svettigaste räddningar på Michael Görlitz skott.

Örebro-Halmstad 2-1 (1-1)
0-1 Emir Kujovic (29 str), 1-1 Roni Porokara (32), 2-1 Roni Porokara (68).

Varningar, Örebro: Nordion Gerzic.
Halmstad: Johnny Lundberg, Per Johansson, Marcus Olsson, Azrach Mahamat.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 4 223.

Malmö kvitterade sent mot Gais

Bilden:Varken Gais eller Malmö FF hade längre kniven på den allsvenska strupen. Ändå var det två hungriga lag som möttes och spelade 1-1 i Göteborg på fredagen.

Efter osannolikt många brända chanser fick Malmö en straff som Wilton Figueiredo säkert slog in bakom Dime Jankulovski i den 89:e minuten.Men efter en trevande start kom Gais igång - och i den 24:e minuten nådde bollen Pär Ericsson strax utanför straffområdet: Anfallaren spelade snabbt vidare till höger där Mattias Lindström kom farande och drog till ett lika hårt som otagbart skott förbi Malmös keeper Dusan Melichárek, ordinarie i skadade Johan Dahlins frånvaro.

Gais-Malmö FF 1-1 (1-0)
1-0 Mattias Lindström (4), 1-1 Wilton Figueiredo (89 str).

Varningar, Gais: Reuben Ayarna, Hallgrimur Jonasson.
Malmö FF: Gabriel, Jimmy Durmaz.

Domare: Åke Andreasson, Stenungsund.
Publik: 11 685.